Lõhesalat värske kartuli ja avokaadoga
◽ Gluteenivaba ◽ Piimavaba30 min
Koostisosad
- 2 väiksemat värsket kartulit (100 g)
- 80 g eelnevalt küpsetatud või kuumsuitsu lõhefileed
- 60 g avokaadot
- 1 spl hakitud värsket tilli
- peotäis värsket spinatit, lambasalatit või muid meelepäraseid salatilehti
Kastmeks:
- veerand-pool sidrunit
- 0,5 spl oliiviõli
- maitseks (ürdi)soola ja sidrunipipart
Valmistamine
- Keeda kartuleid vähese soolaga maitsestatud vees 15 min. Kurna ja lase jahtuda.
- Kui vaja küpseta meelepäraselt maitsestatud lõhefileed ahjus 200° juures ca 15 minutit. Lase samuti jahtuda. Võid aga kasutada ka poest leitavad kuusuitsulõhet.
- Nüüd aseta kaussi salatilehed, lisa hakitud till ja avokaado, nirista peale sidrunimahl ja oliiviõli, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Sega kokku.
- Lõika veidi jahtunud kartul ja lõhe väiksemateks tükkideks, lisa salatipadjale, vajadusel maitsesta veel soolaga ja pipraga ning naudi.
Sellest kogusest jätkub ühele ehk see kogus annab 10 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt