Skip to content

Lõhesalat värske kartuli ja avokaadoga

◽ Gluteenivaba ◽ Piimavaba

30 min

Koostisosad

  • 2 väiksemat värsket kartulit (100 g)
  • 80 g eelnevalt küpsetatud või kuumsuitsu lõhefileed
  • 60 g avokaadot
  • 1 spl hakitud värsket tilli
  • peotäis värsket spinatit, lambasalatit või muid meelepäraseid salatilehti

 

Kastmeks:

  • veerand-pool sidrunit
  • 0,5 spl oliiviõli
  • maitseks (ürdi)soola ja sidrunipipart

Valmistamine

  • Keeda kartuleid vähese soolaga maitsestatud vees 15 min. Kurna ja lase jahtuda. 
  • Kui vaja küpseta meelepäraselt maitsestatud lõhefileed ahjus 200° juures ca 15 minutit. Lase samuti jahtuda. Võid aga kasutada ka poest leitavad kuusuitsulõhet.
  • Nüüd aseta kaussi salatilehed, lisa hakitud till ja avokaado, nirista peale sidrunimahl ja oliiviõli, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Sega kokku. 
  • Lõika veidi jahtunud kartul ja lõhe väiksemateks tükkideks, lisa salatipadjale, vajadusel maitsesta veel soolaga ja pipraga ning naudi. 

 

Sellest kogusest jätkub ühele ehk see kogus annab 10 GK-d.

 

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt