Mandli-šokolaadi maiused
◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan15 min
Koostisosad
- 100 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
- 80 g mandleid
- Väike apelsin
- 0,5 tl kaneeli
- veidi soola
Valmistamine
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
- Aseta mandlid ahjuplaadile ning rösti mandleid ahjus ca 8 minutit. Samal ajal sulata vesivannil šokolaad ning riivi apelsinilt koor.
- Kui šokolaad on sulanud, sega riivitud apelsinikoor ühtlaselt šokolaadi sisse.
- Kui mandlid on valmis, siis raputa nendele kaneeli ja sega nii, et kõik mandlid oleksid kaneeliga kaetud.
- Seejärel vala kaneelised ja röstitud mandlid tumeda šokolaadi sisse, nii et kõik mandlid oleks ühtlaselt šokolaadised.
- Aseta lusikaga parajad ampsud mandli-šokolaadi segu küpsetuspaberiga kaetud alusele, raputa igale ampsule peale veidi meresoola ja pane külmkappi tahenema.
1 mandli-šokolaadi maius on 5 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt