Skip to content

Mandli-šokolaadi maiused

◻️ Gluteenivaba ◻️ Vegan

15 min

Koostisosad

  • 100 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
  • 80 g mandleid
  • Väike apelsin
  • 0,5 tl kaneeli
  • veidi soola

Valmistamine

  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  • Aseta mandlid ahjuplaadile ning rösti mandleid ahjus ca 8 minutit. Samal ajal sulata vesivannil šokolaad ning riivi apelsinilt koor.
  • Kui šokolaad on sulanud, sega riivitud apelsinikoor ühtlaselt šokolaadi sisse.
  • Kui mandlid on valmis, siis raputa nendele kaneeli ja sega nii, et kõik mandlid oleksid kaneeliga kaetud.
  • Seejärel vala kaneelised ja röstitud mandlid tumeda šokolaadi sisse, nii et kõik mandlid oleks ühtlaselt šokolaadised.
  • Aseta lusikaga parajad ampsud mandli-šokolaadi segu küpsetuspaberiga kaetud alusele, raputa igale ampsule peale veidi meresoola ja pane külmkappi tahenema.

 

1 mandli-šokolaadi maius on 5 GK-d.

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt