Pad Thai
◽ Piimavaba ◽ Võimalik ka lihavabalt30 min
Koostisosad
- 180 g riisinuudleid
- 1 pakk pad thai kastet (aga võib ka ise kastme teha)
- 3 spl sojakastet, kui soovid
- 200 g kanafileed
- 1 pakk külmutatud wokisegu (näiteks seda)
- 30 g maapähkleid
- 1 küüslauguküüs
- (ürdi)soola/tšillihelbeid
- väike peotäis värsket koriandrit, kui soovid
Riisinuudleid võib asendada ka shirataki nuudlitega, siis saab eriti kerge versiooni.
Kui soovid ise Phad Thai kastet teha, siis vajad:
- 6 spl sojakastet
- 1,5 spl tamarindi pastat
- 2 tl kookospalmisuhkrut või 1 tl steeviat
- 1 spl naturaalset maapähklivõid
Valmistamine
- Keeda riisinuudlid, neid on vaja keeta kõigest 3 minutit.
- Pruunista tükeldatud küüslauk vähese õliga wokipannil, lisa väikesteks tükkideks lõigatud kanafilee/tofu, maitsesta soolaga ning kui soovid, siis tšilliga, kuumuta mõned minutid.
- Seejärel lisa pannile wokisegu ning kuumuta veel mõned minutid, nüüd lisa Pad Thai kaste, sojakaste ning kõige lõpus keedetud ja kurnatud riisinuudlid ja sega kõik omavahel kokku, nii et riisinuudlid oleksid kastmega kenasti kaetud.
- Lase teine väiksem pann kuumaks ja rösti maapähkleid hästi kuumal pannil pidevalt segades, kuni need on veidi pruunikad.
- Serveeri Pad Thaid 1 spl röstitud maapähklitega ning soovi korral värske koriandriga.
- Ise kastme valmistamiseks sega korralikult kokku sojakaste, tamarindi pasta, magustaja ja maapähklivõi.
Sellest kogusest jätkub 3-4le inimesele või mitmeks toidukorraks.
300-350 g Phad Thai-d on 10 GK-d.
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt