Skip to content

Toortatra-suitsukana salat

◽️ Gluteenivaba

40 min

Koostisosad

  • 120 g keetmata toortatart
  • 300 g (suitsu)kana (näiteks see)
  • 1 pikk kurk
  • 1 punane paprika
  • 3 hapendatud kurki
  • 3 spl murulauku/rohelist sibulat/tilli
  • 170 g 10% hapukoort või kreeka jogurtit 
  • 2 spl kerget majoneesi (näiteks see)
  • maitseks soola ja pipart

 

  • Kreeka jogurti asemel võid kasutada ka kaerabaasil hapukoore asendajat, kui soovid piimavaba versiooni.

 

Valmistamine

  • Keeda toortatar ning lase täielikult jahtuda. 
  • Toortatra keetmiseks pane 120 g toortatart kaanega potti, külma vette. Vett peaks olema nii palju, et see ulatuks umbes 2 cm üle tangude pinna. Lisa maitse järgi soola. Kuumuta tatart kõrgemal kuumusel keemiseni, alanda siis kuumus miinimumini ja keeda veel kaane all 4-5 minutit. Toortatart ei ole vaja väga pehmeks keeta.  
  • Kui tatar on täielikult jahtunud aseta see suurde kaussi ning lisa suitsukanakuubikud, tükeldatud köögiviljad ja murulauk. Lisa hapukoor/kreeka jogurt ning kerge majonees ning maitsesta meelepäraselt soola ja pipraga. 

 

Sellest kogusest saab ca 3-4 portsjonit.

Salat säilib külmas päris kenasti, seega saad seda ka tööle kaasa võtta ning ka järgnevatel päevadel. süüa.  

10 GK = 330 g valmis salatit

5 GK= 160 g valmis salatit

OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.

Uuri lähemalt