Toortatra-suitsukana salat
◽️ Gluteenivaba40 min
Koostisosad
- 120 g keetmata toortatart
- 300 g (suitsu)kana (näiteks see)
- 1 pikk kurk
- 1 punane paprika
- 3 hapendatud kurki
- 3 spl murulauku/rohelist sibulat/tilli
- 170 g 10% hapukoort või kreeka jogurtit
- 2 spl kerget majoneesi (näiteks see)
- maitseks soola ja pipart
- Kreeka jogurti asemel võid kasutada ka kaerabaasil hapukoore asendajat, kui soovid piimavaba versiooni.
Valmistamine
- Keeda toortatar ning lase täielikult jahtuda.
- Toortatra keetmiseks pane 120 g toortatart kaanega potti, külma vette. Vett peaks olema nii palju, et see ulatuks umbes 2 cm üle tangude pinna. Lisa maitse järgi soola. Kuumuta tatart kõrgemal kuumusel keemiseni, alanda siis kuumus miinimumini ja keeda veel kaane all 4-5 minutit. Toortatart ei ole vaja väga pehmeks keeta.
- Kui tatar on täielikult jahtunud aseta see suurde kaussi ning lisa suitsukanakuubikud, tükeldatud köögiviljad ja murulauk. Lisa hapukoor/kreeka jogurt ning kerge majonees ning maitsesta meelepäraselt soola ja pipraga.
Sellest kogusest saab ca 3-4 portsjonit.
Salat säilib külmas päris kenasti, seega saad seda ka tööle kaasa võtta ning ka järgnevatel päevadel. süüa.
10 GK = 330 g valmis salatit
5 GK= 160 g valmis salatit
OSTA retseptikogumik, kust leiad 50+ tervislikku ja imemaitsvat retsepti.
Uuri lähemalt